FHI: Åpner for vaksine til 5-11-åringer og andre dose for 12-15-åringer

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle barn i alderen 5-11 år får tilbud om vaksine.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Foreldre og foresatte som ønsker det, får nå tilbud om å vaksinere sine barn som er mellom 5 og 11 år. Det opplyser helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding, fredag.

Samtidig anbefaler ikke FHI at alle barn fra 5 til 11 år skal anbefales å vaksinere seg.

- De åpner imidlertid for at alle foreldre og foresatte får tilbud om vaksine til barna sine, men det vil være spesielt aktuelt for noen få grupper, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Det kan være særlig aktuelt for barn med kroniske sykdommer, for familier der barn har nær kontakt med personer med særlige behov for beskyttelse og for barn som har økt risiko fordi de skal oppholde seg i land med mer smitte eller dårligere tilgang til helsetjenester. Det vil også være aktuelt for barn som av andre grunner lever i en særlig utsatt situasjon, heter det i pressemeldingen.

Årskullet 2017 kan få tilbud når barnet har fylt 5 år, mener FHI.

FHI anbefaler at 12-15 åringer kan få tilbud om dose to

Regjeringen har etter en anbefaling fra Folkehelseinstituttet besluttet å åpne for coronavaksine til barn i alderen 5-11 år, og andre dose til 12-15-åringer, skriver FHI i en pressemelding.

Barn og unge tilhørende årskull 2006-2009 som hittil kun har fått tilbud om én vaksinedose, kan vaksineres med andre vaksinedose dersom de og deres foresatte ønsker det, heter det i pressemeldingen.

– Regjeringen følger Folkehelseinstituttets anbefaling når det kommer til vaksinering av barn og unge. Dette er et frivillig tilbud, og foreldre må avgjøre om de ønsker å vaksinere barnet sitt. Vi støtter også FHI i at kommunene bør være forsiktige med å legge opp til vaksinasjon på skolene, fordi tilbudet da kan oppfattes som en sterk oppfordring fra myndighetene om å ta vaksinen og dermed oppleves mindre frivillig, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer