FHI åpner for å la lærere rykke framover i vaksinekøen

Ved stor smittespredning bør lærere og annet pedagogisk personell prioriteres i vaksinekøen, mener Folkehelseinstituttet (FHI). Utdanningsforbundet jubler.

Nestleder i Utdanningsforbundet Terje Skyvulstad er glad for at FHI åpner for å prioritere lærere i vaksinekøen. Foto: Vegard Grøtt / NTB
Nestleder i Utdanningsforbundet Terje Skyvulstad er glad for at FHI åpner for å prioritere lærere i vaksinekøen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne gruppa vil kunne prioriteres spesielt etter at alle risikogruppene (alle ned til 45 år) og helsepersonell er vaksinert, heter det i et nytt faglig råd om vaksiner som ble publisert onsdag.

FHI tar imidlertid forbehold om at dette bare skal gjelde ved stor smittespredning som gjør det vanskelig å ha skoler i normal drift.

– Dette vil kunne beskytte både lærere og annet pedagogisk personell, men også bidra til å opprettholde åpne skoler og barnehager og slik beskytte barns hverdag, heter det.

Ny studie

FHI viser også til en ny studie som viser at assistenter i skoler og barnehager, barnehagepedagoger og grunnskolelærere har en noe høyere forekomst av covid-19 enn gjennomsnittet av den yrkesaktive befolkningen mellom 20–70 år i områder med høy smitte.

Nestleder i Utdanningsforbundet Terje Skyvulstad er glad for anbefalingen fra FHI.

– Det er bra at FHI har gjort en ny vurdering. Det er etter vårt syn åpenbart at det nå må være riktig å prioritere lærere i barnehage og skole for vaksinering, sier han.

– Lærere i skoler og barnehager har hele tiden vært utsatt, fordi de arbeider med barn og unge som skulle skjermes for de aller mest inngripende tiltakene, og der det tidvis er helt umulig å opprettholde avstandskrav. Nå er smitterisikoen atskillig høyere fordi viruset har mutert. Dette er en svært stor belastning å stå i, føyer han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer