FHI anbefaler boosterdose til eldre

Folkehelseinstituttet (FHI) vil gi en tredje vaksinedose med Pfizer til eldre.

FHI anbefaler boosterdose til eldre. Foto: Patrick T. FALLON / AFP via NTB
FHI anbefaler boosterdose til eldre. Foto: Patrick T. FALLON / AFP via NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): FHI anbefaler nå boosterdose til de eldre aldersgruppene, skriver de i sin anbefaling onsdag. Eldre bør få den minst seks måneder etter andre dose.

I anbefalingen skriver de at det er to alternativer de foreslår:

• 2a) Anbefaling om boosterdose til alle fra 85 år og eldre, inkludert sykehjemsbeboere, hvor det har gått minst 6 måneder siden andre vaksinedose, med en sannsynlig utvidelse ned til aldersgruppene 75-84 år og 65-74 år innen nær fremtid.

• 2b) Anbefaling om boosterdose til alle fra 65 år og eldre, inkludert sykehjemsbeboere, hvor det har gått minst 6 måneder siden andre vaksinedose. Rekkefølgen bør følge samme aldersprioritering som ved grunnvaksinasjon, dvs. alle fra 85 år og eldre, inkludert sykehjemsbeboere først, deretter aldersgruppene 75-84 år og til slutt aldersgruppen 65-74 år.

Helseminister Bent Høie og smitteverndirektør Geir Bukholm har kalt inn til pressekonferanse kl. 14 00 i dag, hvor nettopp en tredje vaksinedose er temaet.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer