FHI: 23 prosent nedgang i antall innleggelser med corona som hovedårsak

Forrige uke var det en nedgang på 23 prosent i antall innleggelser med korona som hovedårsak.

Logoen til Folkehelseinstituttet.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Logoen til Folkehelseinstituttet.Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det skriver Folkehelseinstituttet i sin ukerapport for uke to.

Det er så langt rapportert om 218 nye pasienter innlagt i sykehus med påvist covid-19 i uke 2, hvorav 112 med covid-19 som hovedårsak. Dette er en foreløpig 23 % nedgang i nye innleggelser med covid-19 som hovedårsak etter 145 i uke 1.

Antallet innleggelser med covid-19 som hovedårsak fortsetter å synke, sannsynligvis fordi omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom og flere er godt beskyttet gjennom vaksinasjon. Antallet innleggelser av personer som er smittet av SARS-CoV-2, men som har en annen hovedårsak til innleggelsen, øker. Det skyldes at det er utbredt smitte i samfunnet, inkludert blant dem som må på sykehus av andre årsaker enn covid-19. Disse pasientene utgjør nå halvparten av de nye innleggelsene, heter det i rapporten.

Det er også en nedgang i antall nye pasienter innlagt på intensivavdeling. Det er foreløpig 18 i uke 2, en nedgang på 42 % fra uke 1 hvor det var 31.

Det var en økning i antall nye sykehusinnlagte i aldersgruppen 0-17 år. I andre aldersgrupper har tallet holdt seg stabilt eller med nedgang.

Det er foreløpig meldt om 70 342 tilfeller i uke 2. Det er en økning på 52 % fra uke 1 (46 332) og det klart høyeste antall meldte tilfeller på en uke så langt i pandemien.

Mer smittsom undervariant av omikron øker hurtig i Norge

En undervariant omikron som er mer smittsom enn den opprinnelige, øker kraftig i Norge, skriver Folkehelseinstituttet i sin ukerapport.

I rapporten skriver FHI at det var sju påvisninger av varianten 4. januar, men at dette hadde økt til 611 påvisninger 19. januar.

Virusvarianten som kalles BA. 2, er påvist hovedsakelig i Oslo.

Egenskapene til undervarianten er ikke kjent annet enn at denne er mer smittsom enn den originale omikronvarianten (BA. 1) og øker tilsvarende i Danmark og Sverige og kan se ut til å ta over for BA. 1 allerede, ifølge FHI.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer