FHI: 23 prosent nedgang i antall innleggelser med corona som hovedårsak

Forrige uke var det en nedgang på 23 prosent i antall innleggelser med korona som hovedårsak.

Logoen til Folkehelseinstituttet.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Logoen til Folkehelseinstituttet.Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det skriver Folkehelseinstituttet i sin ukerapport for uke to.

Det er så langt rapportert om 218 nye pasienter innlagt i sykehus med påvist covid-19 i uke 2, hvorav 112 med covid-19 som hovedårsak. Dette er en foreløpig 23 % nedgang i nye innleggelser med covid-19 som hovedårsak etter 145 i uke 1.

Antallet innleggelser med covid-19 som hovedårsak fortsetter å synke, sannsynligvis fordi omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom og flere er godt beskyttet gjennom vaksinasjon. Antallet innleggelser av personer som er smittet av SARS-CoV-2, men som har en annen hovedårsak til innleggelsen, øker. Det skyldes at det er utbredt smitte i samfunnet, inkludert blant dem som må på sykehus av andre årsaker enn covid-19. Disse pasientene utgjør nå halvparten av de nye innleggelsene, heter det i rapporten.

Det er også en nedgang i antall nye pasienter innlagt på intensivavdeling. Det er foreløpig 18 i uke 2, en nedgang på 42 % fra uke 1 hvor det var 31.

Det var en økning i antall nye sykehusinnlagte i aldersgruppen 0-17 år. I andre aldersgrupper har tallet holdt seg stabilt eller med nedgang.

Det er foreløpig meldt om 70 342 tilfeller i uke 2. Det er en økning på 52 % fra uke 1 (46 332) og det klart høyeste antall meldte tilfeller på en uke så langt i pandemien.

Mer smittsom undervariant av omikron øker hurtig i Norge

En undervariant omikron som er mer smittsom enn den opprinnelige, øker kraftig i Norge, skriver Folkehelseinstituttet i sin ukerapport.

I rapporten skriver FHI at det var sju påvisninger av varianten 4. januar, men at dette hadde økt til 611 påvisninger 19. januar.

Virusvarianten som kalles BA. 2, er påvist hovedsakelig i Oslo.

Egenskapene til undervarianten er ikke kjent annet enn at denne er mer smittsom enn den originale omikronvarianten (BA. 1) og øker tilsvarende i Danmark og Sverige og kan se ut til å ta over for BA. 1 allerede, ifølge FHI.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer