Fastlege dømt til fem og et halvt års fengsel for voldtekt

En fastlege er i Oslo tingrett dømt til fem år og seks måneder i fengsel for å ha voldtatt en kvinnelig pasient på legekontoret sitt.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Den tidligere legen ble dømt for samtlige punkter i tiltalen, som omhandler seksuell omgang med en bevisstløs person, misbruk av stilling og fremstillinger som seksualiserer barn, melder TV 2.

Voldtekten han ble dømt for, skjedde ifølge tiltalen på mannens legekontor i juli 2018. Legen injiserte en kvinne med morfin slik at hun var ute av stand til å motsette seg handlingene, ifølge tiltalen.

Legen skal flere ganger ha injisert morfin i den kvinnelig pasient, før han utnyttet henne seksuelt.

Den fornærmede kvinnen skal ha oppsøkt legen i mars 2018 etter en traumatisk opplevelse. Legen skal da ha reist hjem til kvinnen og injisert henne med et beroligende middel.

De skal i etterkant av dette ha innledet en seksuell relasjon, har begge forklart i retten.

Samtidig fortsatte mannen som fastlege for kvinnen og barna hennes.

I september 2018, anmeldte kvinnen mannen.

Han er nå dømt i Oslo Tingrett, melder TV 2.

Mannen er også dømt for gjentatt seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighets- eller tillitsforhold overfor samme kvinne, i en periode der han var fastlegen hennes.

Mannen er også fratatt for fremtiden på ubestemt tid å arbeide som lege, og må betale 275.000 kroner i erstatning til kvinnen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer