Farevarsel i flere fylker

Farevarsel for mye lyn har blitt sendt ut for Møre og Romsdal, samt Sør-Trøndelag fredag. I tillegg er det sendt ut farevarsel for mye regn på Østlandet lørdag.

Fredag sendte meteorologene ut et gult farevarsel for lyn i Møre og Romsdalen og Sør-Trøndelag.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Fredag sendte meteorologene ut et gult farevarsel for lyn i Møre og Romsdalen og Sør-Trøndelag.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

(Sol.no):Det vil være store lokale forskjeller. Noen steder vil ikke få tordenvær, melder meteorologene.

– Det er vanskelig å si hvor og når dette været treffer. Så varselet gjelder for hele Møre og Romsdal samt Sør-Trøndelag, opplyser Julie Solsvik Vågane, meteorolog ved Metrologisk institutt til TV 2.

De anbefaler at man kobler fra elektriske apparater, og at man tilpasser farten etter kjøreforholdene. Unngå åpne sletter og store trær. Ikke svøm eller bad.

I tillegg er det sendt ut farevarsel for mye regn på Østlandet på lørdag.

- Nedbøren kommer som regn og regnbyger, og lokalt blir det 40-60mm på 24 timer, skriver meteorologisk institutt på Twitter.

Norges vassdrags- og energidirektorat har samtidig sendt ut gult farevarsel om jord- og flomskred på Østlandet av samme grunn.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer