Farevarsel for lyn og styrtregn flere steder i landet

Det er sendt ut gult farevarsel for mye lyn og styrtregn på Sør- og Østlandet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Styrtregnet er ventet i Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark, og faren for mye lyn gjelder i Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark.

Tirsdag ettermiddag og kveld er det fare for mye lyn og torden i forbindelse med regnbyger. Det vil være store lokale forskjeller i intensitet. Noen steder vil ikke få tordenvær, skriver meteorologisk institutt.
Tordenværet kan føre med seg lokalt kraftige vindkast. Lokalt kraftige regnbyger. Fare for skade på objekter som følge av lynnedslag. Strømforsyningen og tv/internett kan bli påvirket.

Tirsdag ettermiddag og kveld er det også ventet kraftige regnbyger i Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt.
Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer