Espen Nakstad har fått corona

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad er smittet med coronaviruset.

Assisterande helsedirektør Espen Rostrup Nakstad har testet positivt for coronavirust. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Assisterande helsedirektør Espen Rostrup Nakstad har testet positivt for coronavirust. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Det bekrefter han blant annet til NRK som først omtalte saken.

– Etter noen dager i selvpålagt karantene med negative tester, har jeg testet positivt for coronaviruset. Jeg har barn som ble smittet på skolen og ble derfor ikke overrasket over testresultatet, skriver Espen Nakstad i en SMS til kanalen.

Han skal ha milde symptomer, og regner med at det er omikron-varianten.

– Jeg regner med at jeg er smittet av omikronvarianten som de fleste andre, men har foreløpig ikke fått svar på dette, skriver Nakstad i en SMS til VG.

- Jeg har vært hes i et par dager, og ellers ikke merket noen ting så langt. Jeg er åpenbart ikke alene om å teste positivt om dagen, skriver han til Dagbladet.

Det er meldt om 15.987 nye coronasmittede det siste døgn. Det er 4.162 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste tallet så langt.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 11.774 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 7.356, så trenden er stigende.

I alt har 554.778 personer nå testet positivt for corona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet. Forrige døgnrekord for Norge var 19. januar 2022. Da ble det registrert 15.367 smittede.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer