Erna Solberg: - Jeg kommer til å lede Høyre videre

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) sier hun vil fortsette som partileder etter valgnederlaget.

Statsminister Erna Solberg kommenterer resultatet etter stortingsvalget i regjeringens representasjonsanlegg.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Statsminister Erna Solberg kommenterer resultatet etter stortingsvalget i regjeringens representasjonsanlegg.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Hun sier hun har mer å gi og ønsker å lede partiet til valgseier i 2025 og gjeninnta statsministerkontoret. Videre sier hun at det er opp til partiet hva som skjer videre. Om hun fortsetter videre er det partiet som bestemmer, og det blir tatt opp i Høyre annen hvert år da det er valg.

Statsminister Erna Solberg (H) sier også at hun har orientert kong Harald om at det er et nytt flertall i Stortinget. Hun har ikke levert avskjedssøknad ennå.

Det vil hun først gjøre når et statsbudsjett er lagt fram og en ny regjering er klar for å ta over.

– Det er først når avskjedssøknad er levert til kongen at regjeringen blir et forretningsministerium. Fram til det vil regjeringen styre med alle fullmakter regjeringen har, understreker Solberg.

– Vi vil ikke sende forpliktende signaler internasjonalt eller ta beslutninger i kontroversielle saker i denne perioden. Men vi vil fremme saker i Stortinget og sørge for fremdrift i saker der det er nødvendig, slik tradisjonen er i Norge, sier Solberg.

– Det betyr at vi vil fortsette å håndtere coronasituasjonen fram til en ny regjering er på plass, sier Solberg.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer