Enighet om strømstøtte til landbruket

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er blitt enige om en midlertidig strømstøtteordning for landbruket.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er blitt enige om en midlertidig strømstøtteordning for landbruket. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er blitt enige om en midlertidig strømstøtteordning for landbruket. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Dette er en midlertidig støtteordning med mål om utbetaling i andre halvdel av februar. Forslaget til bevilgning er på 500 millioner kroner.

- Jeg veldig glad for at vi nå får flertall for regjeringens strømpakke for landbruket og veksthusnæringen. Dette er et viktig håndslag til norske bønder og gartnerier som står i en vanskelig situasjon på grunn av ekstremt høye strømpriser. Jeg er også svært glad for at vi finner en løsning for 29.000 husstander som sto i fare for å falle utenfor alle støtteordninger på strøm, sier Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson Per Vidar Kjølmoen i en pressemelding.

Målet er at støtten skal utbetales i andre halvdel av februar.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer