England åpner opp

Butikker, frisører, treningssentre, biblioteker og uteserveringer åpner igjen i England mandag.

Amy Pallister (27) var tidlig ute og fikk klippet håper i London rett etter midnatt natt til mandag. Men fortsatt er ikke alt helt som normalt. Klippetimen fant sted hjemme hos Pallister, og både hun og frisør Nas Ganev brukte munnbind. Foto: Kirsty O'Connor / PA / AP / NTB
Amy Pallister (27) var tidlig ute og fikk klippet håper i London rett etter midnatt natt til mandag. Men fortsatt er ikke alt helt som normalt. Klippetimen fant sted hjemme hos Pallister, og både hun og frisør Nas Ganev brukte munnbind. Foto: Kirsty O'Connor / PA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Dermed tar storparten av Storbritannia et stort skritt i retning gjenåpning. Landet har vært hardt rammet av pandemien, men de siste månedene har svært mange blitt vaksinert.

Det ventes stor pågang hos frisørene, mer enn tre måneder etter at folk igjen fikk beskjed om å holde seg hjemme.

Mange vil trolig også benytte muligheten til å shoppe. Inntil nå har dét kun vært mulig i butikker som selger helt nødvendige varer.

De som vil ta en øl, må imidlertid sitte utendørs. Og fortsatt gjelder strenge smitteverntiltak, også hos bedrifter som nå får åpne dørene igjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer