Endringer i gyldighet av coronasertifikatet for fullvaksinerte

Før jul besluttet EU å innføre endringer i gyldigheten i coronasertifikatet.

EU gjør endringer i gyldigheten av coronasertifikatet for fullvaksinerte. FOTO: Jeppe Gustafsson/Shutterstock NTB
EU gjør endringer i gyldigheten av coronasertifikatet for fullvaksinerte. FOTO: Jeppe Gustafsson/Shutterstock NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Etter 1. februar må fullvaksinerte ta oppfriskningsdose dersom det har gått 270 dager (cirka 9 måneder) siden siste vaksinedose for å ha et gyldig coronasertifikat.

Dersom man har tatt eller tar oppfriskningsdose med vaksine vil gyldigheten forlenges uten begrensning.

Det skriver FHI i en pressemelding.

EU har også besluttet at gjennomgått coronasykdom ikke sidestilles med oppfriskningsdose for fullvaksinerte, skriver FHI.

Påvist covid-19 gir gyldig coronasertifikat basert på gjennomgått sykdom fra dag 11-180 (som tilsvarer rundt 6 måneder). Når gyldighetsperioden har utløpt, trengs enten en oppfriskningsdose, en ny periode med gyldig sertifikat basert på påvist covid-19, eller eventuelt negativ test (i land som tillater det) for å få gyldig coronasertifikat, heter det i pressemeldingen.

Slik vises oppfriskningsdose fra 1. februar

Oppfriskningsdose vil vises som «3 av 3» for de som er fullvaksinert med to doser, og «2 av 1» for de som ble regnet som fullvaksinert etter én dose av en vaksine på grunn av vaksinetypen eller gjennomgått covid-19.

FHI, Helsedirektoratet og NHN vil tilpasse det norske coronasertifikatet og verifikasjonsappen i henhold til endringene i god tid før 1. februar.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer