Endrer reiseråd for land og områder i Europa

Regjeringen har besluttet at det gjøres endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav for Luxembourg, USA, tre regioner i Finland og noen utvalgte øygrupper.

Kreta er blandt øygruppene hvor reiserådene endres. Foto: NTB
Kreta er blandt øygruppene hvor reiserådene endres. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Fra og med mandag 12. juli innfører regjeringen karanteneplikt fra flere områder, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding fredag.

Regjeringen har gjort noen endringer på bakgrunn av Folkehelseinstituttets (FHI) ukentlige landvurdering. FHI har vurdert regioner i Norden, land i Europa i tillegg til noen utvalgte øygrupper i Europa, samt utvalgte tredjeland på EUs tredjelandsliste.

Beslutningen betyr at det gjeninnføres innreiserestriksjoner og karantenekrav for noen land og områder som det ble gitt lettelser for 5. juli.

Dersom du reiser fra et grønt land, men mellomlander i et land med strengere karantenekrav, er det innreisereglene fra landet du mellomlander i som gjelder når du ankommer Norge.

Følgende land får innført innreiserestriksjoner og innreisekarantene fra 12. juli:

Luxembourg, går fra grønn til oransje.

Følgende land fortsetter å være grønne:

Belgia, Bulgaria, Estland, Frankrike, Færøyene, Grønland, Hellas, Island, Italia, Kroatia, Liechtenstein, Litauen, Malta, Polen, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østerrike.

Følgende land er oransje eller røde:

Oransje: Irland, Latvia, Nederland og Monaco (endres fra rød).

Røde: Andorra, Spania, Storbritannia, Kypros (endres fra oransje) og Portugal (endres fra oransje).

Reisende fra oransje land har samme regler som reisende fra røde land.

Kreta er et av feriemålene som endrer farge til oransje på reisekartet, knapt én uke etter at det ble omgjort til grønt.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer