En person siktet for drapet på Birgitte Tengs

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for drapet på Birgitte Tengs. Mannen er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs. Foto: Vge studio / NTB
Konfirmasjonsbilde av Birgitte Tengs. Foto: Vge studio / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Onsdag denne uken pågrep politiet en mann i 50-årene. Han er siktet for drapet på Birgitte Tengs, som ble funnet død 6. mai 1995 på Karmøy.

Siktede er bosatt på Haugalandet, og har vært en del av tidligere etterforskninger av Tengs-drapet. Han har imidlertid ikke vært tidligere siktet, men politiet har innhentet nye opplysninger.

– Han har ikke tidligere vært siktet i saken. Bakgrunnen for siktelsen er resultater fra tekniske undersøkelser, sammenholdt med øvrige opplysninger i saken, sier politiinspektør Lars Ole Berge.

Han er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen, som ble funnet drept i en kum ved Bore kirke i Klepp kommune 26. oktober 2000.

– Det har vært to uavhengige etterforskninger av drapene på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen. Det har likevel vært naturlig for politiet å se etter eventuelle sammenhenger. Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, var i Stavanger i tidsrommet da Tina Jørgensen forsvant. Dette sammenholdt med andre opplysninger i saken, gjør at han har fått status som mistenkt. Han er avhørt i saken og erkjenner ikke straffskyld, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin.

Nekter straffsskyld

- Min klient er i sjokk. Han nekter straffskyld. Han sier at han ikke har noe med dødsfallet å gjøre. Han motsetter seg fengsling, sier mannens forsvarer Stian Kristensen til Aftenbladet.

Siktede ble avhørt onsdag og torsdag.

- Vi kan ikke gå inn på hva han har sagt i avhør, men han har ikke erkjent drapet, opplyser politiinspektør Lars Ole Berge.

Politiet har gjennomført ransaking på flere adresser. Det er også gjennomført flere vitneavhør etter pågripelsen.

Politiet har innkalt til pressekonferanse om de to drapene i Stavanger klokken 12.00 fredag.Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett fredag klokken 14.00.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer