Dømt til elleve års fengsel for å ha drept moren sin i Trondheim, melder Adresseavisen

En mann er dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin egen mor i Trondheim i september.

En 34-årig mann ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin egen mor. Mannen erkjenner de faktiske handlingene, men har hele tiden nektet straffskyld. Foto: Ole Martin Wold /NTB
En 34-årig mann ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin egen mor. Mannen erkjenner de faktiske handlingene, men har hele tiden nektet straffskyld. Foto: Ole Martin Wold /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann er dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin egen mor i Trondheim i september, skriver Adresseavisen. Mannen erkjente ikke straffskyld for drapet.

Mannen er dømt for forsettlig drap på moren 9. september i fjor. Han taper også arveretten etter henne, skriver Adresseavisen.

Retten er sikker på at tiltalte tråkket og hoppet på moren slik at hun døde av skadene. Patologene som vitnet i retten, konkluderte med at moren døde av de indre skadene.

Tiltalte har hele tiden erkjent de faktiske handlinger, men har ikke erkjent straffskyld etter tiltalen. Han har hevdet at han handlet i nødverge. Mannen har tidligere sagt at han ble angrepet av moren i 60-årene, og at han deretter utførte handlingene i selvforsvar.

34-åringens forsvarere mente tiltalte måtte frifinnes fordi han var utilregnelig på gjerningstidspunktet, skriver Adressa.

Mannen dømmes også for forsettlig skadeverk på morens bolig en ukes tid før drapet fant sted. Dette har han erkjent straffskyld for.

Han får fratrekk for 179 dager han har sittet i varetekt, skriver Nidaros.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer