Dette kan du bruke coronasertifikatet til

Nå kan coronasertifikatet brukes på offentlige arrangementer.

Helse- og omsorgsminister Bent Hie (H) under pressekonferanse om Janssen-vaksinen onsdag.Foto: Berit Roald / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Hie (H) under pressekonferanse om Janssen-vaksinen onsdag.Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


(Sol.no): På dagens pressekonferanse sier Bent Høie at coronasertifikatet nå kan tas i bruk på andre steder innenlands og ikke kun ved utenlandsreiser. Det betyr at man kan bruke sertifikatet på større arrangementer, konserter, festivaler, kino, fotballkamper, fornøyelsesparker, kystcruise og mer. Regjeringen innfører krav om at ved større arrangementer skal deltakere få vite hvor de skal kunne teste seg. Arrangementer vil derfor inngå avtaler med teststeder. Ved bruk av coronasertifikat eller test vil det bli anledning for opp til 1000 personer innendørs uten faste plasser, 2000 utendørs uten faste plasser og 5000 med faste plasser. Forutsetningen er at kun 50 prosent av lokalet brukes, på den måten skal det være mulig å holde avstand. De samme reglene med negativ test vil også gjelde ved bruk i disse tilfellene.

Allerede neste uke åpner regjeringen for bruk av sertifikatet innenlands i Norge.

Det kommer også frem at det blir forsinkelse på en og to uker for første og andre dose med vaksiner. Dette etter de forsinkelsene i vaksinedosene som ble kjent forrige uke. Pfizer kommer de neste tre månedene trolig til å levere 900 000 færre doser enn ventet til Norge. I tillegg endrer regjeringen tilbake til 12 uker fra 9 uker med intervallet av vaksinedosene.
– Det åpnes også opp for at man kan kombinere Moderna og Pfizer i vaksinasjonen, sier Bent Høie.

For personer under 18 år som ikke har fått vaksine, vil det trolig også være mulig å få et grønt sertifikat.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om