De forente arabiske emiraters president er død

De forente arabiske emiraters president er død, melder Reuters.

President Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan er død. Foto: REX via NTB
President Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan er død. Foto: REX via NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

De forente arabiske emiraters president Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan er død, melder Reuters som siterer det statlige nyhetsbyrået Wam.

Khalifa bin Zayed Al-Nahyan overtok stillingen som president i 2004 etter sin far Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Landets myndigheter har kunngjort en 40-dagers sørgetid og tre dagers stans av arbeidet i alle departementer og privat sektor fra fredag, samt at det skal flagges på halv stang.

Ingen var fredag blitt umiddelbart blitt utpekt som etterfølger etter presidentens død.

Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan var president for de sju emiratene som utgjør landet og emir av Abu Dhabi, der hovedstaden ligger.

Presidenten, som var født i 1948, overtok som president i 2004 etter at hans far Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahayan døde. Han fikk i 2014 et slag og var lite til stede i offentligheten etter det.

Brødrene og spesielt lillebroren, kronprins Mohammed bin Zayed al-Nahyan, har vært fungerende president og stedfortreder for emiren i Abu Dhabi.

De forente arabiske emirater ble dannet i 1971 og består av Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Qaiwain. Føderasjonen ble opprettet i 1971 da Storbritannia oppga protektoratet landet hadde hatt over området.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer