Dansk gutt (11) døde av corona

Gutten skal ikke ha noen underliggende sykdommer.

Illustrasjonsbilde Covid-19.Foto: Imilian / Shutterstock / NTB
Illustrasjonsbilde Covid-19.Foto: Imilian / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Dødsfallet skal ha blitt registrert onsdag 20. oktober, og ifølge Sundhedspolitisk Tidsskrift skal ikke gutten ha hatt noen underliggende sykdommer.

11-åringen skal ha testet ha testet positivt på coronavirus to dager før han døde.

Ifølge avisen er det første gang et barn i denne aldergruppen har dødd av coronaviruset i Danmark, og tredje gang et barn dør med coronaviruset i Danmark.
To andre barn i aldersgruppen 0-9 år med underliggende sykdommer har dødd tidligere.

Ifølge Statens Serum Institut er det registrert 2.703 coronadødsfall i Danmark siden mars 2020. 88 prosent av de døde har vært personer over 70 år, mens ni prosent har vært mellom 50-69 år.

Så mange barn og unge har vært innlagt av coronaviruset i Norge

I perioden mars 2020 til oktober i år har 160 barn og ungdom vært innlagt på grunn av corona og komplikasjoner av dette. Til sammenligning har over 5.200 voksne vært innlagt.

I aldersgruppen under 18 år har 2–3 av 1.000 smittede blitt innlagt på grunn av akutt infeksjon eller komplikasjoner i etterkant, skriver FHI på sine nettsider.

Barna som legges inn blir liggende kort tid på sykehus med en median liggetid på to døgn, noe som tyder på et lite alvorlig forløp av covid-19 sykdom.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer