Danmark avskaffer alle coronatiltak 10. september

Danmark avskaffer alle coronatiltak 10. september, melder BT, på grunnlag av en pressemelding fra det danske helsedepartementet (Sundhedsministeriet).

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Det betyr at alle coronarestriksjoner i landet også opphører fra 10. september, blant annet krav om coronapass i forbindelse med større arrangementer og i utelivet, opplyser det danske Sundhedsministeriet.

– Covid-19 vil ikke anses som en samfunnskritisk sykdom i Danmark fra 10. september, og alle restriksjoner forsvinner, opplyser Sundhetsministeriet ifølge dansk TV 2.

- Dette skyldes dels den store oppslutningen om vaksineringen, dels den sterke epidemikontrollen, skriver departementet.

– Epidemien er under kontroll, vi har rekordhøye vaksinasjonstall. Derfor kan vi den 10. september droppe noen av de særreglene som vi har vært nødt til å innføre i kampen mot covid-19, sier helseminister Magnus Heunicke.

Videre sier Heunicke at regjeringen har lovet å ikke holde på tiltakene lengre enn nødvendig, og at det er derfor de nå letter opp.

– Men selv om vi nå er på et bra sted akkurat nå er vi ikke ute av pandemien. Og regjeringen vil ikke nøle med å hurtig stramme inn, dersom pandemien igjen truer viktige funskjoner i vårt samfunn.

I Danmark er det definisjonen av covid-19 som en samfunnskritisk sykdom som har utløst muligheten til å innføre restriksjoner. Når den definisjonen frafaller gjelder dermed ikke en rekke bestemmelser i epidemiloven.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer