Danmark anbefaler vaksinering av barn ned til fem år

Det opplyser visedirektør i Sundhedsstyrrelsen Helene Probst på en pressekonferanse.

Illustrasjonsfoto av en helsearbeider i Tyskland som klargjør en dose av Pfizers koronavaksine: Marijan Murat / DPA / AP / NTB
Illustrasjonsfoto av en helsearbeider i Tyskland som klargjør en dose av Pfizers koronavaksine: Marijan Murat / DPA / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Danmark anbefaler vaksinering av barn ned til fem år.

- Jeg er glad for at vi nå har en godkjenning til barn mellom fem og elleve år. Det trenger vi. Vi står fortsatt midt i en epidemi og en historisk helsekrise, sa visedirektør Helene Probst i Sundhedsstyrelsen fredag.

Frem til nå ha de vaksinert barn ned til tolv år, men nå åpner de altså for vaksinering av elleveåringer til femåringer.

Torsdag anbefalte Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) godkjenning av Pfizer-vaksinen til barn mellom fem og elleve år.

I Norge vil myndighetene tilby denne vaksinen til barn over fem år med alvorlige sykdommer. Det skal utredes om vaksinen også bør gis til friske barn.

Danske myndigheter peker på at små barn kan smitte eldre som har større risiko for alvorlig coronasykdom.

– Ved å vaksinere barna, minimerer vi risikoen for at de smitter søsken, besteforeldre og venner, sier Helene Probst.

Hun understreker at det er frivillig å ta vaksinen. Både de som tar imot tilbudet, og de som avslår, må respekteres, sier Probst – som samtidig understreker at det er trygt å gi vaksinen til barn.

– Jeg ville ikke anbefalt denne vaksinen til friske barn hvis det ikke var en vaksine jeg var helt trygg på.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer