Curlinglegenden Thomas Ulsrud (50) er død

Curlingprofilen Thomas Ulsrud er død etter lengre tids kreftsykdom. Han ble 50 år.

Curlingprofilen Thomas Ulsrud er død. Han ble 50 år gammel. Foto: Jonas Ekströmer / NTB
Curlingprofilen Thomas Ulsrud er død. Han ble 50 år gammel. Foto: Jonas Ekströmer / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Hans kone Elin Grødal bekrefter til VG at hennes ektemann døde tirsdag. Paret har en sønn, Jesper Ulsrud (20).

Thomas Ulsrud fra OL-semifinalen i Vancouver i 2010. Foto: Lise Åserud / NTB
Thomas Ulsrud fra OL-semifinalen i Vancouver i 2010. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Jeg synes han var en helt unik fyr. Alltid positiv og optimistisk. Han brydde seg om andre og ville alle vel. Han hadde ikke en eneste uvenn. Middagen sto alltid klar når jeg kom hjem, så sant han ikke var ute og reiste med curlingen, sier Elin Grødal til avisen.

Han fikk konstatert kreft i desember 2020. Ulsrud gjennomgikk omfattende cellegiftbehandling og hadde til det siste tro på at han skulle bli frisk, forteller kona Elin Grødal til VG.

– Han døde hjemme. Han ville ikke være på sykehus, sier hun.

Pål Trulsen, generalsekretær og sportssjef i det norske curlingforbundet, bekrefter også dødsfallet overfor NRK onsdag.

– Det er veldig tragisk. Vi hadde gledet oss til å dra nytte av ham som trener og coach i fremtiden. Han hadde så mye å bidra med, og som han ønsket å bidra med. Han har jo vært i de situasjonene som de nye snart kommer i. Det er utrolig triste nyheter. Han kommer til å bli savnet både nasjonalt og internasjonalt, sier Trulsen til NRK.

– Thomas har betydd veldig mye for oss innen curling i Norge. Han var vårt ansikt utad i mange år. Han er vel den beste curlingspilleren vi har hatt her i landet, sier sportssjef i curlingforbundet, Pål Trulsen, til NTB.

Kronprins Haakon på curlingbanen sammen med Thomas Ulsrud (til høyre) og Pål Trulsen i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB
Kronprins Haakon på curlingbanen sammen med Thomas Ulsrud (til høyre) og Pål Trulsen i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

– Thomas var nok også den curlingspilleren som tok sporten til et nytt nivå her i landet. Han solgte unna businessen sin og satset på curling på heltid, sier han videre.

– Thomas ønsket ingen oppmerksomhet rundt sykdommen, men han så på sykdommen som en curlingkamp. Han satset på å vinne den, sier Trulsen.

Som skip var han førende når det gjaldt de fargerike buksene lagene hans benyttet under mesterskap. De ble et varemerke for team Ulsrud.

Ulsrud tok blant annet OL-sølv i 2010, og han ble både verdensmester (2014) og europamester (2010 og 2011) med sitt norske lag.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer