Christian Berge gir seg som landslagssjef i håndball

Det bekrefter Norges Håndballforbund i en pressemelding.

Christian Berge gir seg som landslagssjef i håndball. REUTERS/Bernadett Szabo
Christian Berge gir seg som landslagssjef i håndball. REUTERS/Bernadett Szabo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Berge ønsker å bli klubbtrener.

Det opplyser Norges Håndballforbund i en pressemelding torsdag.

Dermed er noe av usikkerheten som har rådet rundt Berges framtid over. Det har i lengre tid vært ført samtaler internt i håndballforbundet rundt landslagssjefen og hans situasjon.

Kolstad neste?

Hardtsatsende Kolstad har vært tydelige på at Berge er ønsket som trener i klubben. Trønderne åpnet for at Berge kunne ta jobben samtidig som han også ivaretok rollen som landslagssjef. Det har Norges Håndballforbund vært tydelige på at ikke er en ønsket løsning.

Sist helg var Berge-saken et tema da forbundet holdt styremøte. Der kom det ingen avklaring. I stedet ble det kommunisert ut at diskusjonene ville fortsette i tiden som kommer.

Hylles

Berge har vært norsk landslagssjef siden 2014. Han har ledet laget til to VM-sølv (2017 og 2019) og EM-bronse for to år siden. I de tre siste mesterskapene (VM, OL og EM) har imidlertid Berges menn skuffet og ikke kommet til semifinale.

Landslagssjefen har sittet på en kontrakt med håndballforbundet fram til sommeren 2025.

– Vi har respekt for at Christian ønsker dette. Samtidig ligger det fast fra Forbundsstyrets side at våre landslagssjefer ikke kan ha en annen trenerjobb i topphåndballen, sier håndballpresident Kåre Geir Lio i pressemeldingen.

- Vi er svært takknemlige for alt han har gjort på de åtte årene han har vært landslagssjef. Han har tatt Håndballgutta til høyder vi knapt turte å drømme om. Derfor er vi lei oss over at dette kapittelet nå nærmer seg slutten, sier Langerud, som er trondhjemmerens nærmeste leder i NHF i pressemeldingen.

Berge selv sier at savnet etter å stå på gulvet med eget lag hver eneste dag er stort.

- Følelsen har vokst seg større og større den siste tiden, og jeg mener at jeg trenger et daglig virke for å bli mest mulig skjerpet i jobben min. Derfor har jeg nå informert NHF om at tida er inne for min del til å bli klubbtrener igjen, sier han videre.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer