Butsjas ordfører: – Massakren var hevn for Ukrainas motstand

Ordføreren i den ukrainske byen Butsja, der titall sivile er funnet drept, sier at drapene var en hevn for den ukrainske motstanden russiske soldater møtte.

Tanja Nedasjkivska (57) sørger over sin ektemann som ble drept i Butsja, en liten by som ligger et par mil fra Kyiv. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB
Tanja Nedasjkivska (57) sørger over sin ektemann som ble drept i Butsja, en liten by som ligger et par mil fra Kyiv. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Mine folk ble skutt enten for moro skyld eller som følge av sinne. Russerne skjøt mot alt som rørte på seg, forbipasserende, folk på sykler, biler som var merket med «barn», sier ordfører Anatolij Fedoruk i et intervju med den italienske avisen Corriere della Sera tirsdag.

– Butsja er russernes hevn for den ukrainske motstanden, sier han videre og legger til at deler av byen ble forvandlet til en «konsentrasjonsleir», der innbyggerne verken hadde tilgang til mat eller vann. Alle som våget seg ut for å skaffe seg mat, ble skutt, ifølge Fedoruk.

Et stort antall lik er funnet i byens gater etter at russiske styrker trakk seg ut i forrige uke. Ukrainske myndigheter anklager russiske soldater for alvorlige krigsforbrytelser. Russland avviser anklagene.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer