Bunnotering for strømprisen i Sør-Norge for tredje dag på rad lørdag

I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 0,35 kroner per kilowattime (kWh) lørdag. Det er den laveste strømprisen hittil i år.

I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 0,35 kroner per kilowattime (kWh) lørdag. Det er den laveste strømprisen hittil i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 0,35 kroner per kilowattime (kWh) lørdag. Det er den laveste strømprisen hittil i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 0,35 kroner per kilowattime (kWh) lørdag og en makspris på 1,40 kroner.

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Lørdagens snittpris per kWh er 0,11 kroner lavere enn fredag og 0,16 kroner lavere enn samme dag året før.

Torsdag var snittprisen 0,54 kroner per kWh.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og for seg selv kommer nettleien.

Maksprisen lørdag på 1,40 kroner per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 21 og 22. Den er 0,27 kroner høyere enn fredag og 0,83 kroner høyere enn samme dag året før.

Minsteprisen blir på 0,007 kroner per kWh mellom klokken 7 og 8 på morgenen og er den laveste i landet.

Makspris på 1,40 kroner per kWh for strøm lørdag

Lørdag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge. Mellom klokken 21 og 22 vil strømprisen der ligge på 1,40 kroner per kilowattime (kWh).

Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. I Midt- og Nord-Norge blir prisen 0,10 kroner per kWh på sitt høyeste.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil lørdag ligge på 0,23 kroner per kWh. Det er 0,08 kroner lavere enn på fredag og 0,19 kroner lavere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm lørdag finner vi i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge på 0,35 kroner per kWh. Deretter kommer Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 0,04 kroner

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Den laveste kWh-prisen lørdag blir mellom klokken 7 og 8 på morgenen i Sørøst-, Vest- og Sørvest-Norge, da på 0,007 kroner. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Midt- og Nord-Norge 0,01 kroner.

Torsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,12 og 0,03 kroner per kWh. Samme dag i fjor var den på 0,56 og 0,23 kroner per kWh.

Tilbake til Sol.no

Mer om