Brudd i sonderingene: SV går ut

Lysbakken: - Ikke politisk grunnlag for å danne en rødgrønn regjering.

OPPOSISJON: Det blir ingen ny rødgrønn trepartiregjering: SV har i dag 29.9 trukket seg fra sonderingene med Ap og Sp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): – Vi er svært skuffet over at det ikke er grunnlag for en rødgrønn regjering i denne omgang. Siden valget har vi jobbet hardt for en regjering som reduserer forskjellene og tar kraftfulle grep mot klima- og naturkrisa, sier SV-leder Audun Lysbakken i pressmeldingen.

- Nå går SV i opposisjon, uten binding til den kommende Ap-ledede regjeringen. Vår lojalitet ligger hos de velgerne som har stemt på oss for en kraftfull politikk for klima og natur og for å få ned forskjellene, sier Lysbakken videre.

- Vi foretrekker en Ap-ledet regjering foran en borgerlig regjering, og det er også derfor Ap og Sp kan fortsette sonderingen, sier Lysbakken på dagens pressetreff.

- SV er fortsatt villig til å forhandle i løpet av de neste fire årene om det er med blanke ark, sier han videre.

Dermed blir det etter alt å dømme ingen ny rødgrønn trepartiregjering.

Støre: - Hadde håpet på annet utfall

– Nå har SV trukket konklusjonen at de mener de politiske avstandene er for store. Og jeg vil begynne med å si til Audun Lysbakken: Vi har hatt tillitsfulle, gode samtaler, og når han avslutter de samtalene har vi en god tone oss i mellom, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til pressen utenfor Hurdalsjøen hotell.

Ap-lederen sier han har respekt for at SV ikke vil gå inn i regjeringsforhandlinger, men hadde håpet på et annet utfall.

– Jeg hadde håpet på et annet utfall. Jeg oppfattet at vi og Senterpartiet var klare til å gå til forhandlinger, men SV trakk konklusjonen om at de ikke var klare for det, sier Støre.

Bruddet kommer på femte dag med sonderinger på Hurdalsjøen hotell.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer