Brennende skip fullt av Porscher i drift på Atlanterhavet

Et brennende biltransportskip med hundrevis av Porscher og Volkswagener er i drift midt på Atlanterhavet etter at mannskapet på 22 ble evakuert med helikopter.

FOTO: Portuguese Navy/Handout via REUTERS / NTB
FOTO: Portuguese Navy/Handout via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internasjonal skipsfart er advart mot det 200 meter lange skipet Felicity Ace med kapasitet for tusener av biler, som er i drift i nærheten av den portugisiske øygruppa Azorene.

Felicity Ace var på vei fra Emden i Tyskland til Danville i Rhode Island i USA med de nye bilene fra Volkswagen-konsernet til amerikanske kunder da det tok fyr.

Et portugisisk marinefartøy som er i nærheten for å sjekke om det er fare for oljeutslipp eller at det synker, melder at det fortsatt brenner, og at en sky av hvit røyk velter opp fra skipet, ifølge talsmann for den portugisiske marinen, kommandør Jose Sousa Luis.

Rederiet forsøker å få tak i en havgående slepebåt, men fordi skipet er så stort, er det lite trolig at det kan taues til havn på Azorene, ifølge Sousa Luis. Mannskapet er i trygghet på et hotell på øya Faial, og ingen er skadd.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer