Brannen i Svelvik etterforskes som drap, selvdrap og brannstiftelse

Brannen på Svelvik i Drammen kommune natt til mandag, hvor fire personer ble funnet omkommet, etterforskes som drap og brannstiftelse, opplyser Sør-Øst politidistrikt

Kriminalteknikere er på plass i et bolighus i Svelvik i Drammen kommune som ble totalskadd i brann natt til mandag. Fire personer som er registrert på adressen er ikke gjort rede for.Foto: Torstein Bøe / NTB
Kriminalteknikere er på plass i et bolighus i Svelvik i Drammen kommune som ble totalskadd i brann natt til mandag. Fire personer som er registrert på adressen er ikke gjort rede for.Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Politiet har siden natt til mandag 6. desember jobbet med å avklare forholdene rundt brannen som krevde fire menneskeliv på Berger i Svelvik.

En av de avdøde er nå siktet for drap.

Det melder politiet i en pressemelding.

– Det har vært jobbet med flere hypoteser, og etterforskningen har søkt å avklare alle disse, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit.

– De foreløpige rapportene fra obduksjonen tilsier at moren og de to barna ble drept før brannen startet. Saken etterforskes derfor nå som drap og brannstiftelse, sier Kostveit.

Familiefaren, som var en av de omkomne etter brannen på Berger i Svelvik, er nå siktet for drap og brannstiftelse.

Moren og barna ble drept før brannen startet, mener politiet.

På spørsmål om det ble funnet våpen, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til TV 2 at de har fått noen detaljer rundt det, men det er ikke noe de ønsker å gå ut med.

Til VG sier politiinspektøren at de så langt ikke har en god forklaring på hvorfor dette har skjedd.

De avdøde er nå formelt identifisert.

Politiet har tidligere opplyst at det var Camilla Førde (42), Helge Høvik (43) og barna Trym (10) og Isabell (12) som døde i brannen.

Brannen brøt ut i et trehus på Berger i Svelvik natt til mandag. Boligen var overtent da brannvesenet kom til stedet.

Kriminalteknikere fra politiet tok seg inn på branntomta dagen tirsdag, og alle fire ble da funnet døde.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer