Brann i bolig på Askøy - minst en person savnet

Minst en person er savnet i en boligbrannen i Florvåg på Askøy.

Askøy 20220211. En bolig på Florvåg i Askøy står i full fyr fredag morgen. Det skal være personer som er savnet i forbindelse med brannenFoto: Marit Hommedal / NTB
Askøy 20220211. En bolig på Florvåg i Askøy står i full fyr fredag morgen. Det skal være personer som er savnet i forbindelse med brannenFoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

- Minst en person, som er tilknyttet andre etasje, er fortsatt savnet, opplyser politiet til TV 2.

Stig Juvik i Askøy Brann og redning opplyser at de begynner å få kontroll.

– Vi fryktet det var folk der inne. Men etter hvert kom vi oss inn og har ikke gjort funn av folk i bygget, sier Juvik til NRK.

Politiet opplyser til TV 2 at det 15 personer er evakuert.

I en ny oppdatering melder 110-sentralen at brannen nå er slukket. Mannskaper fra Bergen vil etterhvert returnere. Det vil pågå arbeid og etterslukking en stund fremover.

– Vi jobber fremdeles på stedet. Murbygningen i tre etasjer var fullstendig overtent da vi kom fram, men vi har klart å slå selve overtenningen ned, sier innsatsleder Stig Juvik i Askøy brann og redning til NTB.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt en livredning, og det er personer som ikke er gjort rede for. Vi har evakuert flere personer fra bygningen, samt fra nabohusene. Det er ikke fare for spredning, men naboene er evakuert på grunn av røykutviklingen, sier han.

Brannvesenet sendte inn røykdykkerer, men de måtte trekkes ut på grunn av fare for ras.

– Alle røykdykkere trekkes ut av huset på grunn av fare for ras. Slukking pågår fortsatt, skriver brannvesenet i en oppdatering på Twitter.

Det er ikke klart hvor mange som er registrert på adressen.

Askøy kommune har satt krisestab i forbindelse med brannen.

Tilbake til Sol.no

Mer om