Boligprisene steg med 0,3 prosent i april

Boligprisene steg med 0,3 prosent i april 2022. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var 4 483 328 kr ved utgangen av april.

- Boligprisene fortsatte å stige i april. Det er nå tegn til at boligprisveksten flater ut, selv om den underliggende prisveksten fremdeles er sterk på Østlandet, i Agder og Rogaland, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Han poengterer at det så langt i år er lagt ut betydelig færre boliger for salg i Norge, både sammenlignet med rekordåret 2021 og årene før pandemien.

– Mye av prisveksten i 2022 kan forklares med den svake tilbudssiden utløst av den nye avhendingsloven som trådte i kraft 1. januar, sier Lauridsen.

Boligprisene har steget med 6,2 prosent det siste året.

Færre salg grunnet påsken

I april ble det solgt 7.707 boliger i Norge, noe som er 18,8 prosent færre enn tilsvarende måned i 2021.

Så langt i år er det solgt 28.383 boliger i Norge. Det er 15,2 prosent færre enn samme periode i fjor.

- Påsken falt i år i begynnelsen av april og dette påvirket både salg og antall nye boliger på markedet. Så langt i år er det solgt og lagt ut betydelig færre boliger enn ikke bare i 2021, men også før pandemien. Nedgangen i volum er gjeldende i nesten alle områder i Norge, men er særlig stor på Østlandet, sier Lauridsen.

Sterk vekst

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i april hadde Follo med en oppgang på 0,8 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Hamar med Stange med en sesongkorrigert nedgang på 0,7 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst har Bodø/m Fauske med en oppgang på 11,6 prosent etterfulgt av Tønsberg m/Færder med 10,8 prosent.

Oslo hadde den svakeste utviklingen i 12 måneders veksten med en oppgang på 4,6 prosent. Den svake 12 måneders veksten i Oslo sammenlignet med andre områder skyldes at Oslo i 2021 hadde en svak utvikling i boligprisene.

- Det er stor usikkerhet rundt utviklingen i den globale i økonomien og i pengepolitikken, og særlig pengepolitikken er viktig for boligprisene.

Prisøkningen i april kommer etter et historisk sterkt første kvartal i boligmarkedet. I løpet av årets første tre måneder steg prisene med hele 7,6 prosent.

I mars steg boligprisene her i landet med 1,1 prosent, eller 1 prosent korrigert for sesongvariasjoner.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer