Blir du imponert over folk som griller blåskjell?

Det er veldig mye enklere enn du tror å grille sjømat. Her er et par tips du kan prøve i helgen.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Prøv noe nytt på grillen! Sjømat er sunt, smaker fremragende og gir den gode følelsen av litt luksus. Her er noen oppskrifter på sjømat på grillen. Du kommer neppe til å savne flintsteken.

Får du tak i ferske blåskjell, er du godt i gang. I oppskriften under har vi med kjørvel og fløte. Dette kan du variere med det du har. En skvett hvitvin og andre urter kan være vel så bra. Det er lov å prøve med litt chili også!

Sjøkreps er et steg opp i pris. Til gjengjeld får du fantastiske smaker. Vi har lagt ved Arne Brimis oppskrift. Også her kan du variere med andre urter - estragon er en favoritt.

Grillede grønnsaker hører med. I oppskriften under ser du teknikken du trenger for å grille en blomkål perfekt. Alternativt: Har du ennå ikke prøvd å grille sommerkål, rødkål eller spisskål, så er dette helgen der du skal ta steget. Først høy varme, så roer du ned grillen eller flytter grønnsaken litt til siden.

Til slutt legger vi ved en oppskrift på grillet makrell. Du fisker den selv, eller du får den nokså rimelig i butikken. Det er et godt tips å bruke folie under fisken, fordi den er veldig fet.

God helg!

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer