Bjørnar Skjæran (Ap) blir midlertidig arbeidsminister

Statsråd Bjørnar Selnes Skjæran overtar styret av Arbeids- og inkluderingsdepartementet etter at Hadia Tajik (Ap) onsdag gikk av som statsråd.

Ap-nestleder Bjørnar Selnes Skjæran til å ta over som arbeids- og inkluderingsminister, i tillegg til ansvaret han i dag har for fiskeri- og havsaker i Nærings- og fiskeridepartementet. Foto: Torstein Bøe / NTB
Ap-nestleder Bjørnar Selnes Skjæran til å ta over som arbeids- og inkluderingsminister, i tillegg til ansvaret han i dag har for fiskeri- og havsaker i Nærings- og fiskeridepartementet. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Regjeringen har utnevnt Ap-nestleder Bjørnar Selnes Skjæran til å ta over som arbeids- og inkluderingsminister, i tillegg til ansvaret han i dag har for fiskeri- og havsaker i Nærings- og fiskeridepartementet, heter det offisielt fra statsråd fredag.

Hadia Hajik (Ap) har fredag formiddag fått avskjed i nåde i Statsråd på Slottet.

Hadia Tajik informerte på en pressekonferanse onsdag at hun hadde bedt statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om å få gå av som arbeids- og inkluderingsminister på grunn av etter pendlerboligsaken.

VG avslørte sist søndag hvordan Ap-nestlederen fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

– Jeg er lei meg for at det jeg har gjort feil. Jeg har skuffet mange. Det ber jeg om tilgivelse for. Jeg beklager at jeg ikke håndterte dette bedre før. Det er min feil, sa Tajik og påpekte at den øverste sjefen i arbeidsdepartementet er avhengig av tillit.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer