Betydelig snøskredfare i store deler av landet

Det er betydelig snøskredfare, faregrad 3, i Nord-Norge, Sør-Norge og på Vestlandet.

Snøskredfaren er betydelig over store deler av landet i det vi går inn den første av to vinterferieuker. Foto: Heiko Junge/NTB
Snøskredfaren er betydelig over store deler av landet i det vi går inn den første av to vinterferieuker. Foto: Heiko Junge/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag er det betydelig snøskredfare nesten alle steder NVE gir løpende oppdateringer for.

Det ventes naturlig utløste skred i Vest-Finnmark, Nord-Troms og på Vestlandet.

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) ber mandag morgen folk om å være varsomme. De påpeker generelt ustabile forhold i snøen, med moderat til svake bindinger i mange brattheng. Selv ved liten tilleggsbelastning er skredutløsning mulig.

– Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Generelt anbefales det å unngå terreng brattere enn 30 grader og holde avstand til utløpsområder, skriver HRS på Twitter.

Under spesielle forhold kan det forekomme noen store og enkelte svært store naturlig utløste skred.

Lørdag var det stor snøskredfare, faregrad 4, flere steder på Vestlandet. Søndag ble rundt 200 personer isolert etter et større snøskred i Fjordbukta nord for Alta.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer