Bergen tilbyr oppfriskingsdose for personer over 18 år

Bergen kommune tilbyr nå oppfriskningsdose til innbyggere over 18 år som har ventet 4,5 måneder siden de fikk andre vaksinedose.

Bergen kommune tilbyr nå oppfriskningsdose til innbyggere over 18 år. Foto: NAPA / Shutterstock / NTB
Bergen kommune tilbyr nå oppfriskningsdose til innbyggere over 18 år. Foto: NAPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det melder kommunen i en pressemelding.

Innbyggere i aldersgruppen 18-44 år får tilsendt brev om oppfriskningsdosen denne uken. Dette er i tråd med FHIs anbefalinger, og regjeringen har som mål at alle over 18 år skal få tilbud om oppfriskningsdose innen utgangen av februar neste år.

- Vi fortsetter å vaksinere gjennom romjulen, og vi har for øyeblikket cirka 8000 ledige timer disse dagene. Alle som tilfredsstiller intervallet mellom andre dose og oppfriskingsdosen oppfordres til å registrere seg for å få vaksine så raskt som mulig, sier prosjektleder for vaksinasjonsprosjektet, Elisabeth Engelsen.

- Mange i de yngste aldersgruppene nærmer seg nå tidspunktet for å tilfredsstille intervallet på 20 uker. Innbyggerne kan finne datoen for når de fikk andre dose på helsenorge.no eller i meldingene på mobiltelefonen sin, og så registrere seg i skjemaet på kommunens nettsider straks det har gått nok tid mellom dosene, sier Engelsen.

Tilbake til Sol.no

Mer om