Bergen ber om å få gå ut av ringsystemet

Bergen kommune anbefaler at regjeringen lemper på de strenge tiltakene i byen. De skal undersøke mulighetene for å gå ut allerede før mandag 21. februar.

Byrådsleder Roger Valhammer (t.v.), medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen og helsebyråd Beate Husa i Bergen under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal/NTB
Byrådsleder Roger Valhammer (t.v.), medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen og helsebyråd Beate Husa i Bergen under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har en stabil smittesituasjon i Bergen, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse torsdag.

Han understreker likevel at de britiske og sørafrikanske virusvariantene gir grunn til uro, men at man har god oversikt over situasjonen. Anbefalingen er at kommunen går tilbake til de nasjonale koronatiltakene og setter lokale tiltak selv.

Dersom regjeringen innvilger dette, vil skolene i Bergen kommune kunne vende tilbake til gult nivå, og fritidsaktiviteter åpner igjen for barn. Skjenkestopp i Bergen vil i så fall oppheves, med krav om at man bestiller mat til alkoholen.

– Vi trenger ikke egne lokale regler, bortsett fra i byggebransjen, sier Valhammer.

Bergen kommune har vært under strenge koronatiltak siden 7. februar i forbindelse med utbrudd av mutert koronavirus i byen. Helsebyråd Beate Husa (KrF) sier Bergen og omegnskommunene skal vurdere om de kan gå bort fra de ekstra nasjonale tiltakene allerede før 21. februar, når de i utgangspunktet skulle utløpt, skriver Bergens Tidende.

Torsdag registrerte Bergen elleve nye smittede. I tillegg ble det funnet mutert koronavirus i 18 positive prøver. Totalt har Bergen registrert 45 tilfeller med sørafrikansk og 32 med britisk virusvariant.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer