Bekreftet som ny trener for håndballgutta

Jonas Wille (46) er de norske håndballherrenes nye landslagssjef. Han ble presentert på en pressekonferanse onsdag.

Landslagstrener Jonas Wille under pressetreffet utenfor spillerhotellet i Bratislava under EM 2022 i Slovakia og Ungarn.Foto: Annika Byrde / NTB
Landslagstrener Jonas Wille under pressetreffet utenfor spillerhotellet i Bratislava under EM 2022 i Slovakia og Ungarn.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Kravet står fortsatt i strategiplanen. Vi skal være blant de fire beste i verden. Punktum. Vær så god, sa Lio før Wille underskrev kontrakten.

– Det er stort. Det er en god følelse å få en så viktig stilling i norsk håndball. Det er ikke noe man tenker når man starter som trener at man skal få muligheten til noe sånt. Få får muligheten, så man er selvfølgelig veldig stolt over det, sa Wille.

Wille kommer fra rollen som hovedtrener i den svenske klubben Kristianstad.

Han var med som norsk hjelpetrener under EM i januar. Der gjorde han et solid inntrykk. Det bidro til at han ble foretrukket foran de to andre heteste kandidatene, Kristian Kjelling og svensken Michael Apelgren, i kampen om jobben.

Wille har trent flere norske landslag tidligere, men ikke på seniornivå. Han har også blant annet hatt ansvaret for Haldens herrer fra 2009 til 2017. Etter det ble det jobber i Sverige og Danmark.

Wille var også involvert som fysisk trener både i ishockey og fotball på øverste norske nivå.

Norges herrelandslag har ikke innfridd forventningene i de tre siste mesterskapene. Det ble ikke semifinaleplass i perioden 2021-22 i VM, OL og EM.

Willes første mesterskap som ansvarlig blir VM i Polen og Sverige neste år.

(©NTB)

(©NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer