Barn (1) døde etter hundeangrep - hundeeier siktet

Politiet har tatt ut siktelse mot hundeeieren etter at et barn døde i Brumunddal lørdag som følge av angrep av to hunder.

Et halvannet år gammelt barn døde lørdag etter det som vitner har beskrevet som et angrep av to hunder. Politiet har sperret veien i nærheten av stedet .Foto: Fredrik Hagen / NTB
Et halvannet år gammelt barn døde lørdag etter det som vitner har beskrevet som et angrep av to hunder. Politiet har sperret veien i nærheten av stedet .Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Hundeeieren er siktet. Det skriver politiet i Innlandet i en pressemelding mandag.

– Hun er sterkt preget av denne hendelsen og vil samarbeide med politiet etter beste evne, sier forsvarer Jens Henrik Lien til NRK.

Hundeeieren er siktet etter hundelovens paragraf 28, som omhandler straff for en hundeholder som forsettlig eller uaktsomt unnlater å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig angriper eller skader en person, skriver NTB. Strafferammen etter denne paragrafen er bøter eller fengsel inntil seks måneder og bot.

De to hundene var av rasene Rottweiler og Golden Retriever, opplyser politiet. Hundene ble avlivet lørdag ettermiddag.

Barnet var på besøk hos nær familie da hendelsen skjedde. De pårørende har fått oppnevnt Tore Famestad som bistandsadvokat.

– De er i sjokk, og får hjelp av kriseteam, sier Famestad.

Politiet etterforsker videre og undersøker hva som skjedde i forkant av ulykken. Flere vitner er avhørt.

Den siktede hundeeieren har fått oppnevnt advokat Jens Henrik Lien som forsvarer, mens advokat Tore Müller Famestad er oppnevnt som familiens bistandsadvokat. Familien følges også opp av kommunens kriseteam.

– Vi har ennå ikke vært i kontakt, men de er kjent med at det er oppnevnt bistandsadvokat og kan snakke med meg når de måtte ønske det, sier Müller Famestad til VG.

Lien opplyser at hans klient er sterkt preget av hendelsen.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer