Arild Monsen har testet positivt for corona

Landslagstrener i langrenn Arild Monsen har testet positivt for coronaviruset kun dager før han skulle fly til OL i Beijing.

Landslagstrener Arild Monsen har testet positivt for coronaviruset. Foto: Terje Pedersen / NTB
Landslagstrener Arild Monsen har testet positivt for coronaviruset. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Han testet positivt på en antigentest ved ankomst Gardermoen, og på PCR-test i dag, da han reiste hjem fra Seiser Alm.

Monsen, som er trener for Johannes Høsflot Klæbo og de andre sprinterne testet positivt bare dager før han skulle sette seg på et fly OL i Beijing.

- I forbindelse med planlagt hjemreise fra Seiser Alm for trenerne Arild Monsen og Ole Morten Iversen i går kveld, har Monsen testet positivt for covid på antigentest ved ankomst på Gardemoen og i dag på PCR, oppgir Skiforbundet.

Ole Morten Iversen, som reise hjem samtidig testet negativt.

Alle løpere, trenere og øvrig støtteapparat i Italia har testet negativt på hurtigtester i går og i dag.

– Jeg ble sjokkert, og synes utrolig synd på Arild. Det er veldig trist, sier langrennssjef Espen Bjervig til VG.

– Det var det verste som kunne skje. Smitte i troppen så tett innpå avreise OL, fortsetter han.

Det er kun trenerkollega Eirik Myhr Nossum er definert som nærkontakt etter den positive prøven. De mannlige løperne trener kun rundt hotellet i Italia i dag, opplyser Skiforbundet.

Ifølge NRK er Monsen symptomfri, men følger nå naturligvis norske karanteneregler. Langrennssjef Bjervig sier til kanalen at de ikke har noen solid teori ennå på hvor Monsen kan ha blitt smittet, men at de går opp alle veier for å finne ut av det.

Sprintlandslagstreneren skulle egentlig satt seg på flyet til Beijing allerede om tre dager, men der blir han ikke å finne. Neste fly med Olympiatoppen går fra Norge 31. januar.

Dersom en utøver, trener eller leder har fått påvist corona de siste 30 dagene før første OL-konkurranse, må vedkommende med 24 timer mellomrom avlegge to negative tester – i tillegg til de obligatoriske to, og mer enn 24 timer før disse.

Skiforbundet jobber nå med å kartlegge nærkontaker. I Italia må man ikke karantene dersom man har tatt boosterdose eller har blitt vaksinert de siste 120 dagene. Om det ikke er tilfelle er det krav om karantene i fem dager samt en negativ test.

Ifølge VG kan muligens Johannes Høsflot Klæbo anses som nærkontakt og risikerer karantene. Det betyr at han muligens ikke vil kunne ta flyet om tre dager som planlagt.

– Det kan skje. Men nå jobber vi på spreng. Det verste utfallet er fem dager i Italia, men det går et nytt fly 31. januar. Da kan han rekke det, sier Bjervig til avisen.

Tilbake til Sol.no

Mer om