Aftenposten: Ropstad tok grep for å unngå skatt

Aftenposten har tidligere avslørt at partileder Kjell Ingolf Ropstad (KrF) var folkeregistrert hos foreldrene på gutterommet i Agder, og på den måten fikk gratis pendlerbolig i Oslo.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Dermed slapp han å skatte av fordelen med pendlerbolig - og kuttet skatteregningen med 175 000 kroner.

Men Ropstad betalte aldri foreldrene, innrømmer han overfor Aftenposten.

Skatteetaten vurderte at Ropstad ikke skulle skatte av fordelen for pendlerbolig siden han betalte leie for gutterommet - noe han altså ikke gjorde.

– Jeg avtalte med mine foreldre at jeg skulle dekke faste utgifter for dem, fordi jeg da ville falle inn under skattefritaket. Det var en dårlig vurdering, sier Ropstad til avisen.

På spørsmål fra Aftenposten om hvorvidt det var en skattetilpasning, svarer han:

– På det tidspunktet vurderte jeg at det var bedre å betale en del av de utgiftene for at pendlerboligen ikke skulle være skattepliktig.

– Det var en dårlig vurdering som jeg beklager og ikke skulle gjort. Og jeg skjønner at det er mange som er skuffet over at jeg gjorde den vurderingen, sier Ropstad til Aftenposten.

Ropstad sier nå til Aftenposten at han er i dialog med Skatteetaten for å etterbetale det han uriktig sparte i skatt for 2020.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer