38 nye coronadødsfall registrert i FHIs systemer

FHI har rapportert 38 nye dødsfall i sine systemer. I går var det totale antallet 1.096, nå er det 1.134.

Sykepleier Ellen Lødemel setter plaster på stikket, etter at direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, ble vaksinert mot Covid-19. Foto: Camilla Moe Røisland, FHI / NTB
Sykepleier Ellen Lødemel setter plaster på stikket, etter at direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, ble vaksinert mot Covid-19. Foto: Camilla Moe Røisland, FHI / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er usikkert om dødsfallet er nytt eller gammelt, men det har ikke vært registrert i FHI sine systemer tidligere.

Fem dødsfall er registrert blant kvinner over 90 år, mens det er registrert ett dødsfall blant menn i samme aldersgruppe.

Blant folk i 80-årene er det registrert 14 nye dødsfall, blant folk i 70-årene er det registrert 12 nye dødsfall, to dødsfall er registrert blant personer i 60-årene, ett blant de i 50-årene, ett blant de i 30-årene og to blant personer mellom 0 og 39 år.

Ukesrapporten for uke 38 (29. november til 5. desember) viser også en nedgang i antall coronadødsfall i Norge.

Sykehusinnleggelser og dødsfall samlet de siste ukene er betydelig høyere for de uvaksinerte enn fullvaksinerte, og sist uke økte den i begge grupper. Blant personer 65 år og over er insidensen klart lavere i gruppene som har fått tre doser, heter det i rapporten.

Smitteøkning på 42 prosent i forrige uke

Coronasmitten økte med 42 prosent i forrige uke, noe som er en åttedobling siden midten av oktober, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

I forrige uke ble det registrert 26.271 smittetilfeller av covid-19 i Norge, noe som er en økning på 42 prosent fra uka før, ifølge FHIs ukesrapport.

På spørsmål til Folkehelseinstituttet om mer informasjon om de siste to dødsfallene, svarer FHI at de ikke kommenterer enkeltdødsfall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer