198 innlagt med corona: Høyeste siden april

198 coronapasienter er nå innlagt på norske sykehus, melder Helsedirektoratet. Det er 25 flere enn fredag og det høyeste tallet siden april.

St Olavs hospital har hevet beredskapsnivån til gult som følge av økt antal coronasmittede i Trondheim.Foto: Annika Byrde / NTB
St Olavs hospital har hevet beredskapsnivån til gult som følge av økt antal coronasmittede i Trondheim.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Sykehusene rapporterer daglig om antall pasienter med påvist covid-19 på sykehus, hvor mange av disse som ligger innlagt på intensivavdeling og hvor mange av disse som får invasiv respiratorbehandling.

Nå er det 49 personer er innlagte på intensivavdeling, og 21 personer får behandling med respirator. Til sammen er det 198 som er innlagt på norske sykehus med corona.

Ikke siden 28. april har tallet på coronainnlagte vært så høyt, og da var tallet 200.

FHI har uttalt at en ny smittebølge i vinter er sannsynlig.

– Vi må følge med hele tiden og se hvilken belastning det representerer samlet på sykehusene, men også kommunene og i form av sykdomsbelastningen i befolkning, sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg til NTB i forrige uke.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Dagbladet at det er en trend som må snus.

- Det er en trend vi må snu for å unngå større konsekvenser for helsetjenesten og brukerne av den. Selv om flertallet av de innlagte pasientene ikke er like syke nå som tidligere i pandemien, ser vi at antallet på intensivavdeling også øker. Vi er nå oppe i flere innleggelser enn på toppen av den andre bølgen i fjor høst, sier han til avisen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer