Zuccarello om å spille i Norge

Zucca: – Det blir Vålerenga eller Frisk Asker

Mats Zuccarello (31) røper at det bare er to klubber som er aktuelle om han noen gang skal spille hockey i Norge igjen.

Mats Zuccarello signerte nylig med NHL-klubben Minnesota Wild. Hva skjer om fem år? Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.
Mats Zuccarello signerte nylig med NHL-klubben Minnesota Wild. Hva skjer om fem år? Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Han skrev nylig under en femårskontrakt med Minnesota Wild. Hva som skjer etter den tid er uvisst. Kan det bli ytterligere noen år i NHL, eller er tiden da inne for en endelig retur til Oslo og gamlelandet?

Han utelukker slett ikke at det kan bli spill i den hjemlige eliteserien på sikt.

– Vi får se hvordan kroppen er. Blir det Norge om fem år, er det to lag som er i hjertet mitt. Det er Vålerenga og Frisk Asker. Jeg er født og oppvokst og spilte for Vålerenga i hele barndommen, og Frisk ble springbrettet fra jeg gikk på videregående og fram til jeg dro til Sverige. Jeg får bare ta det på magefølelsen når jeg eventuelt kommer hjem. Det blir tøft å velge mellom dem, sier Zuccarello til NTB.

Zuccarello trener for fullt hjemme i Oslo for tiden. Det blir mye styrketrening.

– Jeg føler meg helt fin. Det er ingenting som feiler meg. Alt ser veldig, veldig bra ut. Jeg drar over til Minnesota i august en gang.

Elsker Norge

Hvilket forhold får du til Norge etter så mange år i USA?

– Jeg elsker Norge og er helst hjemme i Oslo hver sommer uten å dra noe sted. Det er dette som er hjemme for meg.

Han skal til et sted med betydelige norsk innslag også. Det sies at det er 900.000 innbyggere i staten Minnesota med norske aner.

– Det blir kult å komme til et sted som er kjent for å ha mange norske utvandrere. Det var en bonus at de dukket opp som et alternativ og at jeg kunne dra dit. Jeg synes det er dritkult. Jeg gleder meg til å komme ned og ser bare positivt på det.

Den siste

– Hva tenker du om de neste fem årene? Tror du at dette blir din siste kontrakt?

– Det kan være at det er den siste, men jeg tenker ikke mye på det. Nå har jeg fem år på meg til å prøve å vinne Stanley Cup, gjøre det så bra som mulig, ha det bra og forsøke å vinne så mange kamper som mulig. Resten får vi ta etter hvert. Jeg blir jo eldre, og jeg får se om jeg fortsatt henger sammen og ikke minst om jeg fortsatt har det gøy.

Det var ikke alt som var like gøy da han måtte forlate New York Rangers i februar.

– Jeg hadde skapt meg et nytt liv i New York og hadde sett for meg at karrieren skulle avsluttes der. Alt skulle bli fantastisk og flott. Så kom realiteten, og det ble ikke slik. Det tok tid før det sank ordentlig inn. Da det først gjorde det, var det nesten deilig at det var over, for da hadde jeg gått rundt og tenkt på det så lenge.

– Så ble det Dallas Stars?

– Så hadde jeg et fantastisk opphold i Dallas. Jeg likte meg veldig bra i et veldig godt lag og prøvde å få det til. Men de hadde andre «ting» også uten at jeg vil si noe mer om det, og det fungerte ikke. Da kom blant andre Minnesota Wild og noen andre lag på banen, og jeg satt der mot slutten og måtte ta et valg. Da falt jeg ned på dem.

(©NTB)

Mer om