Zelenskyjs rådgiver med syrlig Nobel-kommentar

Nobelkomiteen har en interessant tolkning av ordet fred hvis representanter for to land som angrep et tredje, deler prisen, sier ukrainsk presidentrådgiver.

Mykhailo Podoljak er rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Her er han i Kyiv i september. Foto: Nicolae Dumitrache / AP / NTB
Mykhailo Podoljak er rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Her er han i Kyiv i september. Foto: Nicolae Dumitrache / AP / NTB Vis mer
Publisert

Uttalelsen fra president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Mikhail Podoljak kom på Twitter etter at Nobelkomiteen hadde tildelt årets fredspris til menneskerettsforkjempere fra Ukraina, Russland og Belarus.

– Nobelkomiteen har en interessant forståelse for ordet «fred» dersom representanter for to land som angrep et tredje, mottar nobelprisen sammen. Verken russiske eller belarusiske organisasjoner var i stand til å organisere motstand til krigen. Årets nobel er «formidabel», skriver Podoljak.

Zelenskyjs stabssjef kommenterte indirekte tildelingen i sosiale medier, ifølge AFP.

– Det ukrainske folk er hovedarkitektene for fred, skrev Andrij Jermak.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer