Zelenskyj: – Viktig å forsvare Bakhmut, men ikke til enhver pris

President Volodymyr Zelenskyj sier at ukrainske soldater fortsatt vil forsvare byen Bakhmut i Donetsk, men erkjenner også at kampen koster svært mange liv.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at Frankrikes president Emmanuel Macron like så godt kan gi opp forsøket på å få i stand en dialog med Russlands president Vladimir Putin. Arkivfoto: Ludovic Marin / Pool via AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at Frankrikes president Emmanuel Macron like så godt kan gi opp forsøket på å få i stand en dialog med Russlands president Vladimir Putin. Arkivfoto: Ludovic Marin / Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det er viktig for oss å forsvare den, men ikke til enhver pris, og ikke slik at alle dør, sier han i et intervju med den italienske avisen Corriere della Sera søndag.

Slaget om Bakhmut, en mellomstor by som før krigen hadde 70.000 innbyggere, har pågått i månedsvis og regnes som det blodigste slaget hittil i Ukraina. Et ukjent antall soldater er blitt drept, mens frontlinjene har ligget nesten fast og byen er blitt lagt i ruiner i de russiske angrepene.

Noen mener at byen først og fremst har en symbolsk verdi, mens andre påpeker at russerne kan bruke den som utgangspunkt for å ta kontroll over flere byer.

– Macron kaster bort tiden

I intervjuet sier Zelenskyj også at Frankrikes president Emmanuel Macron kaster bort tiden sin ved å oppmuntre til dialog med Russland.

– Jeg har konkludert med at vi ikke greier å endre en russiske holdningen. Hvis de har bestemt seg for å isolere seg i drømmen om å gjenoppbygge det gamle Sovjet-riket, så kan vi ikke gjøre noe med det, sier Zelenskyj.

Vil ikke «knuse» Russland

I et intervju fredag sa Macron til avisen Le Journal du Dimanche at han vil at Russland blir «slått», men ikke at landet blir «knust».

– Det vil være en nytteløs dialog. Faktisk kaster Macron bort tiden sin, sier Zelenskyj til avisen.

Macron har fått kritikk fra noen Nato-allierte for å ha kommet med blandede signaler om Frankrikes ståsted i krigen mellom Ukraina og Russland.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer