Zelenskyj varsler utskiftinger i ledelsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj varsler umiddelbare endringer i mannskapet både i regjeringen og på regionalt nivå.

President Volodymyr Zelenskyj varsler umiddelbare utskiftinger av mannskap på blant annet regjeringsnivå. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
President Volodymyr Zelenskyj varsler umiddelbare utskiftinger av mannskap på blant annet regjeringsnivå. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det har allerede tatt beslutninger, noen i dag, noen i morgen, angående tjenestemenn på ulike nivåer i departementer og andre sentrale regjeringsorganer, samt i regionene og i justissystemet, sier presidenten i sin daglige videotale mandag kveld.

Han oppgir ikke navn på hvilke personer som byttes ut.

Presidenten har tidligere lovet å slå ned på korrupsjon på alle nivåer etter at det har kommet en rekke anklager om at statsansatte blant annet har tatt imot bestikkelser.

Ukraina har lenge vært preget av korrupsjon og dårlig styre. Senest søndag opplyste antikorrupsjonspoliti at en viseminister i regjeringen var blitt pågrepet, mistenkt for underslag.

Mandag ble medlemmene i en komité i nasjonalforsamlingen enige om å stramme inn på reguleringer om offentlige anskaffelser etter at ukrainske medier meldte om at forsvarsdepartementet hadde betalt overpris for mat til soldater.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer