Zelenskyj: Titusener er døde i Mariupol

Titusener av mennesker er døde i den beleirede byen Mariupol, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Click to add subtitle

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Ukrainske myndigheter / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Ukrainske myndigheter / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder, og ukrainske myndigheter har tidligere sagt at minst 5.000 sivile er drept i Mariupol.

Men i en videotale til nasjonalforsamlingen i Sør-Korea mandag opererte Zelenskyj med et høyere tall, ifølge BBC.

– Mariupol er blitt ødelagt, det er titusener av døde, men til tross for dette har ikke russerne stanset sin offensiv, sa han.

Mariupol har vært beleiret av russiske styrker i over en måned, og en stor del av byens bygninger er bombet i stykker. Flyktninger fra Mariupol har fortalt om desperate tilstander der sultende innbyggere er blitt drept når de har våget seg ut fra sine tilfluktssteder for å finne drikkevann.

(NTB)

UKRAINA: utenriksminister Anniken Huitfeldt forventer at Ukraina kommenterer en hendelse fanget på video, som tilsynelatende skal vise ukrainske soldater mishandle russiske krigsfanger. Video: Håvard Tanche-Larsen Knutsen / Ivan Larsson Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer