Zelenskyj: Titusener er døde i Mariupol

Titusener av mennesker er døde i den beleirede byen Mariupol, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Click to add subtitle

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Ukrainske myndigheter / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Ukrainske myndigheter / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder, og ukrainske myndigheter har tidligere sagt at minst 5.000 sivile er drept i Mariupol.

Men i en videotale til nasjonalforsamlingen i Sør-Korea mandag opererte Zelenskyj med et høyere tall, ifølge BBC.

– Mariupol er blitt ødelagt, det er titusener av døde, men til tross for dette har ikke russerne stanset sin offensiv, sa han.

Mariupol har vært beleiret av russiske styrker i over en måned, og en stor del av byens bygninger er bombet i stykker. Flyktninger fra Mariupol har fortalt om desperate tilstander der sultende innbyggere er blitt drept når de har våget seg ut fra sine tilfluktssteder for å finne drikkevann.

(NTB)

UKRAINA: utenriksminister Anniken Huitfeldt forventer at Ukraina kommenterer en hendelse fanget på video, som tilsynelatende skal vise ukrainske soldater mishandle russiske krigsfanger. Video: Håvard Tanche-Larsen Knutsen / Ivan Larsson Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer