Zelenskyj sier seg villig til å diskutere Krim og Donbas

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er villig til å diskutere fremtidig status for Krim og Donbas-regionen med Russland.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er villig til å diskutere Donbas og Krim med Russland. Foto: Det ukrainske presidentkontor / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er villig til å diskutere Donbas og Krim med Russland. Foto: Det ukrainske presidentkontor / AP / NTB Vis mer
Publisert

I et intervju med den amerikanske kringkasteren ABC gjør han det imidlertid samtidig klart at han ikke vil gi etter for russiske krav om uavhengighet for Donetsk og Luhansk i Øst-Ukraina eller russisk styre på Krim.

– Jeg er klar for dialog, men vi er ikke klare for å kapitulere, sier Zelenskyj.

– Vi kan diskutere og finne et kompromiss for hvordan disse territoriene skal leve fremover, sier han.

Han sier det er viktig å legge vekt på hvordan folk i disse områdene som ønsker å forbli en del av Ukraina, har det. Det er en mye vanskeligere problemstilling enn bare anerkjennelse.

– Dette er nok et ultimatum, og vi er ikke klare for ultimatum, sier Zelenskyj.

Han ber Russlands president Vladimir Putin om direkte forhandlinger.

– Det som trengs er at president Putin begynner å snakke, starter dialogen, istedenfor å leve i en informasjonsboble uten oksygen, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer