Zelenskyj: Rundt 100.000 er igjen i Mariupol

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at rundt 100.000 av befolkningen i Mariupol, som stadig rammes av russiske angrep, fortsatt oppholder seg der.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at rundt 100.000 av befolkningen i Mariupol, som stadig rammes av russiske angrep, fortsatt oppholder seg der. Her har folk søkt tilflukt under et russisk angrep. Foto: Mstyslav Tsjernov / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at rundt 100.000 av befolkningen i Mariupol, som stadig rammes av russiske angrep, fortsatt oppholder seg der. Her har folk søkt tilflukt under et russisk angrep. Foto: Mstyslav Tsjernov / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Per i dag er det rundt 100.000 mennesker i byen. De er der i umenneskelige forhold. Ingen mat, uten vann, uten medisiner. Konstante artilleriangrep, konstante bombeangrep, sa han i sin daglige tale tirsdag kveld, skriver BBC.

Før krigen bodde det rundt 440.000 mennesker i havnebyen Mariupol, som ligger ved Azovhavet i sør. Byen har vært beleiret i flere uker, og befolkningen har lenge vært uten tilgang på vann og medisiner.

Russland har ønsket å ta Mariupol for å etablere en landforbindelse mellom den annekterte Krim-halvøya og de opprørskontrollerte områdene øst i Ukraina og til Russland.

Zelenskyj la til at nye forsøk på å evakuere sivile via humanitære korridorer har blitt spolert av russiske angrep.

Mer om