Zelenskyj: Rundt 100.000 er igjen i Mariupol

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at rundt 100.000 av befolkningen i Mariupol, som stadig rammes av russiske angrep, fortsatt oppholder seg der.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at rundt 100.000 av befolkningen i Mariupol, som stadig rammes av russiske angrep, fortsatt oppholder seg der. Her har folk søkt tilflukt under et russisk angrep. Foto: Mstyslav Tsjernov / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at rundt 100.000 av befolkningen i Mariupol, som stadig rammes av russiske angrep, fortsatt oppholder seg der. Her har folk søkt tilflukt under et russisk angrep. Foto: Mstyslav Tsjernov / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Per i dag er det rundt 100.000 mennesker i byen. De er der i umenneskelige forhold. Ingen mat, uten vann, uten medisiner. Konstante artilleriangrep, konstante bombeangrep, sa han i sin daglige tale tirsdag kveld, skriver BBC.

Før krigen bodde det rundt 440.000 mennesker i havnebyen Mariupol, som ligger ved Azovhavet i sør. Byen har vært beleiret i flere uker, og befolkningen har lenge vært uten tilgang på vann og medisiner.

Russland har ønsket å ta Mariupol for å etablere en landforbindelse mellom den annekterte Krim-halvøya og de opprørskontrollerte områdene øst i Ukraina og til Russland.

Zelenskyj la til at nye forsøk på å evakuere sivile via humanitære korridorer har blitt spolert av russiske angrep.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer