Zelenskyj: Person pågrepet etter angrep i Kramatorsk

Ukrainske myndigheter har pågrepet en person som koordinerte angrepet mot en restaurant i Kramatorsk tirsdag, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Minst elleve personer ble drept i et rakettangrep mot Kramatorsk tirsdag kveld. En mann er pågrepet. Foto: National Police of Ukraine via AP / NTB
Minst elleve personer ble drept i et rakettangrep mot Kramatorsk tirsdag kveld. En mann er pågrepet. Foto: National Police of Ukraine via AP / NTB Vis mer
Publisert

Minst elleve personer ble drept, blant dem tre tenåringer, to av dem 14 år gamle tvillingsøstre. Ytterligere 61 ble såret, ifølge ukrainske myndigheter.

– I dag har sikkerhetstjenestene og politiets spesialstyrke pågrepet personen som koordinerte dette terrorangrepet, sier Zelenskyj.

En pizzarestaurant som var et populært møtested for journalister, ble ødelagt i angrepet. Også 65 boliger, fem skoler, to barnehager, et kjøpesenter og flere andre bygninger fikk skader, ifølge guvernør Pavlo Kyrylenko.

Ukrainas sikkerhetstjeneste sier at den pågrepne mannen er ansatt i et gasstransportselskap, og at han mistenkes for å ha filmet restauranten og gitt Russland informasjon om at den var populær.

Myndighetene opplyste først at angrepet ble gjennomført med russiske S-300-raketter, men senere het det at det var kortdistanseraketter av typen Iskander som ble tatt i bruk.

Kramatorsk har om lag 160.000 innbyggere og ligger ved frontlinjen i Donetsk. Byen, som huser det ukrainske forsvarets regionale hovedkvarter, har ofte vært utsatt for russiske angrep.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer