Zelenskyj lander i Danmark om kort tid

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil om kort tid ankomme Danmark, bekrefter den danske statsministerens kontor.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var tidligere søndag i Nederland. Foto: Peter Dejong / AP /NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var tidligere søndag i Nederland. Foto: Peter Dejong / AP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Zelenskyj og hans kone Olena Zelenska kommer fra Nederland, der landets statsminister Mark Rutte sa søndag at Nederland og Danmark har forpliktet seg til å levere F-16-fly til Ukraina, og at disse leveres når visse betingelser er oppfylt.

Søndag ettermiddag har Danmarks statsminister Mette Frederiksen møte med forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen og utenriksminister Lars Løkke Rasmussen på flystasjonen Skrydstrup, der det er et stort sikkerhetsoppbud.

Reisen til europeiske land skjer to dager etter at USA ga grønt lys til at Ukraina kan få F-16-fly fra de to landene.

Zelenskyj og hans kone Olena dro fra flyplassen Skavsta utenfor Stockholm søndag formiddag på et av den svenske regjeringens fly etter å ha drøftet videre militært samarbeid med statsminister Ulf Kristersson.

Det er flere arrangementer knyttet til Ukraina-krigen i Danmark søndag. Blant annet skal det holdes en dansk-ukrainsk gudstjeneste i Haderslev domkirke, der kronprinsesse Mary skal delta.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer