Zelenskyj: – Krigen har gjort meg eldre

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at russiske soldater bare var minutter fra å finne ham og familien hans i de første timene etter invasjonen.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under pressekonferansen med FN-sjefen António Guterres torsdag. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under pressekonferansen med FN-sjefen António Guterres torsdag. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB Vis mer
Publisert

I et intervju med det amerikanske nyhetsmagasinet Time sier han også at krigen har gjort ham eldre, men at han er innstilt på å lede landet gjennom krigen.

Reporteren Simon Shuster har tilbrakt rundt to uker sammen med den ukrainske presidenten og hans stab i presidentbygget i Kyiv.

Zelenskyj forteller at han synes det verste er nettene. Ofte ligger han inne på kontoret sitt og går gjennom hva som har skjedd i løpet av dagen før han sovner.

– Jeg ser hvordan dagen har gått. Men jeg ser på oversikten flere ganger og føler at noe er feil. Det er samvittigheten min som forstyrrer meg, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer